Kontakta oss direkt
5 timmar
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptHasselnötsbotten
135 g kallt smör
70 g vetemjöl
260 g ljust muscovadosocker
420 g hasselnötter
12 g salt
Chokladglaze
500 g naturell glaze
50 g vatten
140 g mörk fin choklad, 63 %
Svartvinbärskompott
250 g svartvinbärspuré
100 g socker
1 st vaniljstång
10 g citronsaft
25 g socker
5 g pektin NH
Italiensk maräng
130 g socker
50 g vatten
75 g äggvita
15 g socker
1 tsk citronsaft
Svartvinbärsmousse
30 g gelatinmassa
350 g svartvinbärspuré
Saft och rivet skal från 1 citron
20 g socker
250 g grädde (lättvispad)
175 g italiensk maräng (enligt ovan recept)
Mjölkchokladmousse
270 g fin mjölkchoklad
70 g hasselnötspraliné
250 g mjölk
1 vaniljstång
30 g gelatinmassa
1 nypa salt
1 msk mörk rom
500 g lättvispad grädde
20 g ekologisk kakaonibs
Citron- och vaniljbavaroise
2 gelatinblad
5 äggulor
20 g socker
1 vaniljstång
Rivet citronskal från 1 citron
200 g mjölk
80 g socker
200 g vispgrädde
Hasselnötsbotten
Chokladglaze
Svartvinbärskompott
Svartvinbärsmousse
Mjölkchokladmousse
Citron- och vaniljbavaroise
Foto: Robin Lindgren