Produktträffar

Pralin Kexchoklad

Föreställ dig ett kexchoklad, fast 1000 gånger godare.

5 timmar

Jonas Nilsson

Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

Visa alla Jonas recept

Ingredienser

SEG VANILJ KOLA

120g Grädde

120g Sirap

120g Socker

26g Smör

3g Havssalt

ó st Vaniljstång

 

HASSELNÖTSGANACHE

150g Vispgrädde

22g Glykos

220g Mjölkchoklad

90g Hasselnötspraliné (se separat recept)

1/2 st Vaniljstång – urskrapad

1 nypa Havssalt

 

KEX CRUMBLE

2dl Soufletine (runda kex bollar)

1dl Grovhackad kanderad hasselnöt

3msk Kanderade kakaonibs

 

Gör så här

SEG VANILJ KOLA

Skrapa ur fröna från vaniljstången.

Bryn smöret till gyllene färg och tillsätt resterande ingredienser.

Låt koka till 122°C.

Fyll små silikon sfär formar till hälften och låt svalna.

Tryck ner 1st kola längst ner i varje pralinform.

 

HASSELNÖTSGANACHE

Koka upp grädde, vanilj och glykos.

Smält mjölkchokladen med hasselnöts pralinén till 45°C.

Gör en emulsion med grädde och choklad genom att tillsätta grädden

över chokladen i 3 omgångar.

Smaka av med havssalt och mixa i en mixer några sekunder.

Markera i spritspåse.

 

KEX CRUMBLE

Grovhacka hasselnötterna, koka in i lika delar vatten & strösocker.

Sila nötterna och rosta gyllene på 175°C i ugn.

Blanda samtliga ingredienser och strö över kolan innan pralinen fylls till toppen

med hasselnötsganachen.

 

Fler recept