Lingonsmörkola
En mjuk och len smörkola med syrliga lingon och en nypa havssalt – perfekt till jul!
cirka 1 timme
Martin Morand
Martin Morand är Skånepågen med ett öga för det vackra och en förkärlek för desserter som är söta till både form och smak. 2010 blev han världsmästare i Culinary World Cup och 2015 stod han som segrare i Dessertmästarna. Här delar Martin med sig av proffsiga tips, inspirerande bilder och delilkata desserter.
Visa alla Martin receptIngredienser
200 gr smör
300 gr ljus sirap
150 gr glykos
300 gr vispgrädde
300 gr socker
300 gr lingonpuré (mixade frysta lingon)
1 nypa havssalt
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt därefter de övriga ingredienserna
- Koka kolan till 125°c
- Kyl kastrullen hastigt i ett vattenbad för att avstanna kokprocessen. Häll därefter upp kolan i önskade silikonformar
- Låt kolan svalna i cirka två timmar i rumstemperatur. Ställ därefter in den i kylen cirka tio minuter och ta sedan ut den ur formarna
- Skär kolan i önskad storlek och slå in i smörpapper