Produktträffar

Pralin Svart & surt

En len & välbalanserad lakritskola med en passionsfrukts ganache.

5 timmar

Jonas Nilsson

Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

Visa alla Jonas recept

Ingredienser

LAKRITSKOLA

100g Smör

100g Ljus sirap

100g Vispgrädde

50g Sötlakritspasta

50g Saltlakritspasta

10g Lakrits granulat

100g Strösocker

1 nypa Havssalt

 

PASSIONSFRUKTS GANACHE

37g Vispgrädde

37g Passionsfruktspuré

20g Glykos

150g Vit choklad

1st Vaniljstång

1 Nypa Havssalt

Gör så här

LAKRITSKOLA

Börja med att smälta smöret i en kastrull Tillsätt därefter dem övriga ingredienserna.

Koka kolan till 113°C, häll över i en ny kastrull för att stanna kok processen.

Markera i spritspåse och låt svalna till 30°C.

 

PASSIONSFRUKTS GANACHE

Smält vit choklad i vattenbad, 45°C.

Koka upp vispgrädde, glykos, vaniljstång och passionsfruktspuré.

Låt dra i ca 10 minuter, sila.

Gör en emulsion med choklad i 3 omgångar.

Smaka av med havssalt.

Kör i mixer.

Låt svalna till 30°C fyll resterande pralin.

Fler recept