Produktträffar

Hallonmacarons

Helt underbart goda, små hallonmacarons med mosade hallon och en fantastisk fyllning gjord på smörkräm och hallon. Lägg till röd hushållsfärg för en extra vacker upplevelse!

Ingredienser


Kakor

  • 125 g mandel
  • 4 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • ½ dl strösocker
  • 1 g mosade hallon
  • 2 krm röd hushållsfärg

Smörkräm

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 2g hallon
  • 0,5 krm röd hushållsfärg

Gör så här


Kakor

  • Mixa mandeln fint i en mixer eller mal den i en mandelkvarn.
  • Blanda florsocker och mandel. Vispa äggvitorna med elvisp.
  • Tillsätt strösockret och vispa till en ganska fast marängsmet, ca 2 min.
  • Tillsätt hallon och hushållsfärg och vispa lite till så att färgen blir jämn. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  • Spritsa eller klicka ut ca 60 kakor stora som 5-kronor på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila minst 30 min, det gör att kakorna inte spricker i ugnen.
  • Sätt ugnen på 125°. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 min. Låt kakorna kallna.

Smörkräm

  • Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker och vaniljsocker.
  • Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
  • Vispa ner äggulan och hallonmoset.
  • Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och täck med den andra hälften så att de ser ut som små hamburgare.
  • Förvara i kylskåp.

Fler recept