• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Pralin Vinbär & citron

    En söt, syrlig och frisk pralin i olika texturer.

    5 timmar

    Jonas Nilsson

    Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

    Visa alla Jonas recept

    Ingredienser

    VINBÄRS MARSHMALLOWS

    270g Strösocker

    84g Glykos

    176g Svartvinbärspuré

    22g Gelatinbla

     

    SVARTVINBÄRSKRÄM

    130g Svartvinbärspuré

    123g Socker

    5g Glykos

    3,3g Pektin NH SOSA

    5g Citronsaft

     

    CITRON GANACHE

    37g Vispgrädde

    37g Citronpuré

    16g Glykos

    143g Vit choklad

    1st Vaniljstång

    1 Nypa Havssalt

    Gör så här

    VINBÄRS MARSHMALLOWS

    Blötlägg gelatinblad i kallt vatten.

    Koka socker, 84g glykos och svartvinbärspuré till 110°c.

    Tillsätt gelatinblad samt 120g glykos.

    Vispa till en styv maräng.

    Låt svalna till ca 30 – 35°C och fyll pralinerna direkt, längst ner.

     

    SVARTVINBÄRSKRÄM

    Blanda socker och pektin.

    Koka upp allt utom citronsaft till 103°c.

    Tillsätt citronsaft, kyl.

    Mixa till en slät smet.

    Fyll pralin 1/3.

     

    CITRON GANACHE

    Smält vit choklad i vattenbad, 45°C.

    Koka upp vispgrädde, glykos, vaniljstång och citronpuré med sitt skal.

    Låt dra i ca 10 minuter, sila.

    Gör en emulsion med choklad i 3 omgångar.

    Smaka av med havssalt.

    Kör i mixer.

    Låt svalna till 30°C fyll resterande pralin.