Kontakta oss direkt
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptKokoskaviar:
175 gr kokospuré
75 gr mjölk
2 gr agar agar
1 msk strösocker
1 msk limejuice
½ vaniljstång
1 liter matolja, fryst
Ananaskompott:
200 gr ananas
70 gr råsocker
1 vaniljstång
50 gr mörk rom
3 passionsfrukter
1 msk smör
Kokossorbet:
500 gr kokospuré
25 gr rom
25 gr citronjuice
80 gr strösocker
25 gr glykos
1 gelatinblad
200 gr vatten
Vit choklad- och kokosganache:
200 gr vit choklad
1 gelatinblad
150 gr kokosmjölk
150 gr vispgrädde
20 gr malibu, kokoslikör
250 gr vispgrädde
Lime- och kokosmarängplatta:
120 gr limesaft
70 gr vatten
16 gr äggvitepulver
160 gr strösocker
100 gr florsocker
Kokos till strössel
Mandelkaka:
110 gr florsocker
40 gr mandelmjöl
10 gr honung
45 gr vetemjöl
1 gr bakpulver
60 gr smör
100 gr äggvita
40 gr finhackad mandel
Piña colada-skum:
3 äggvitor
92 gr kokospuré monin
40 gr mörk rom
27 gr citronsaft
53 gr ananasjuice
16 gr vispgrädde
20 gr sockerlag 50/50
2 kolsyrepatroner
Kokoskaviar
Aananaskompott
Kokossorbet
Vispad vit choklad- och kokosganache
Lime- och kokosmarängplatta
Mandelkaka
Pina colada-skum