Pralin Mojito
En likörpralin med exakt samma smak som en riktig mojito.
3 timmar
Jonas Nilsson
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptIngredienser
MOJITO LIKÖR FYLNING
170g Absolu-Cristal (WERNERS GOURMET)
15g Myntablad samt några kvistar
80g Ljus rom, Havanna club 3år
70g Limejuice
MYNTA SOCKER
50g Myntablad
50g Strösocker
Gör så här
MOJITO LIKÖR FYLNING
Koka upp absolu-cristal med limesaften.
Tillsätt myntan och mortla myntan i lagen så att smakerna kommer ut ordentligt.
Tillsätt ljus rom och låt svalna till 30°C.
Ta ut kvistarna och mixa med stavmixer.
Markera i spritspåse.
MYNTA SOCKER
Mixa myntabladen med strösockret till en slät massa.
Späd sen ut med socker tills det ej är blött längre, låt torka gärna 1 dygn.
METOD LIKÖR PRALIN (GJUTNING)
Temperera vit choklad och gjut i sfär polykarbonformar.
Sätt ihop 2st halvsfärer till en boll genom att värma skarvarna på en varm plåt.
Lägg bollarna i formen igen och gör ett litet hål högst upp med en varm nål.
Fyll pralinskalen med likör fyllningen och förslut skalen med tempererad vit choklad.
Rulla därefter bollarna i vit tempererad choklad och därefter i det torkade mynta sockret.
Låt festen börja!