Kontakta oss direkt
En dessert med en härlig fräschör på sommarens favoritbär! Receptet är utformat för att göras med en PacoJet. Om du istället använder en glassmaskin kan du tillsätta ett gelatinblad till björnbärssorbeten för ett snarlikt resultat. Lycka till!
7 timmar, varav kyl- och frystid 5 timmar
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptSandwichbottnar
90 gr smör
160 gr choklad 45-50%
30 gr invertsocker eller vit sirap
105 gr ägg
1 vaniljstång – urskrapad
120 gr florsocker
1,5 gr salt
90 gr vetemjöl
12 gr kakao
1 gr bakpulver
Fryst vaniljbavaroise
4 st gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl mjölk
8 msk strösocker
4 msk strösocker (till ägg)
8 st äggulor
4 dl vispgrädde
Björnbärssorbet
250 gr björnbärspuré
50 gr socker
12 gr glykos
1,3 gr gelatin
100 gr vatten
Fryst vispad citrongelé
10 gr gelatinblad
115 gr strösocker
135 gr vatten
125 gr citronjuice
Citron- och matchaganache
37 gr vispgrädde
37 gr citronpuré
16 gr invertsocker
147 gr choklad, gärna av sorten Ivoire Michel Cluizel
1 vaniljstång
1 nypa havssalt
1 msk matchate
Blåbärsmaräng
50 gr blåbärspuré
35 gr vatten
8 gr albumina, äggvitepulver
80 gr strösocker
½ vaniljstång
80 gr florsocker
Blåbärspannacotta
90 gr blåbärspuré
10 gr citronsaft
80 gr vispgrädde
1 vaniljstång
20 gr strösocker
1 gelatinblad
Chokladjord
45 gr osaltat smör
80 gr Mokaya eko 66%
15 gr invertsocker
53 gr ägg
½ vaniljstång
60 gr florsocker
1 gr salt
45 gr vetemjöl
6 gr kakaopulver
0,5 gr bakpulver
Dekor
Färska björnbär
Färska hallon
Mangoldskott, små
Sandwichbottnar
Fryst vaniljbavaroise
Björnbärssorbet
Fryst vispad citrongelé
Citron- och matchaganache
Blåbärsmaräng
Blåbärspannacotta
Chokladjord