Kontakta oss direkt
För Pacojet; 30 minuter + frys över natten + 2 minuter i Pacojet. För glassmaskin; 30 min tillagning + 20 minuter i glassmaskin
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptSorbet
80 gr maskrosor, bara blommorna, inget grönt
250 gr citronsaft
110 gr strösocker
27 gr glykos
2,5 gr gelatinblad
235 gr vatten
Plocka maskrosorna och ta bort allt grönt, välj gärna små maskroser
Blötlägg gelatinblad i kallt vatten
Koka upp socker med glykos och vatten
Tillsätt gelatinblad i sockerlagen
Häll citronsaften över maskrosorna och tillsätt sockerlagen, vispa ut
Låt dra i ett dygn, sila och kör i glassmaskin