Kontakta oss direkt
Öppen pralin med en perfekt kombination av lakrits och citron.
Receptet ger ca 64 praliner à 13 gram.
5 timmar
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptChokladskal
Ca 64 runda vita chokladskal, Mignardise Ronde Ivoire
Citronganache
150 g vispgrädde
25 g invertsocker
275 g fin vit choklad
50 g citronpuré
50 g smör (rumstempererat)
½ vaniljstång
1 nypa havssalt
Lakritspärlor
40 g citronsaft
90 g vatten
25 g strösocker
1/2 vaniljstång urskrapad
1,5 msk lakritspasta
9 g lakritspulver
1 nypa havssalt
2 g agar-agar
0,5 lit matolja
Citronganache
Lakritspärlor
Foto: Robin Lindgren