Kontakta oss direkt
Choklad, kokos, tropiska smaker, churro & vanilj. När vintermörkret kommer är det helt underbart att få en blandning av varmt och kallt i en dessert!
3 timmar
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptKryddig chokladsoppa
5 dl kokospuré
5 dl vispgrädde
500 g couverturechoklad med karamellkrisp (Z-Karamel)
2 st kanel – hel
1 st vaniljstång
1 cm ingefära finhackad
2 tsk kardemumma stött
0,5 dl kaffebönor
1 st citrongräs finhackad
1 nypa havssalt
Tropisk Cremeux
40 g yuzu
130 g mangopuré
20 g limejuice
10 g ingefärsjuice
60 g äggula
75 g ägg
50 g strösocker
75 g smör
3 g gelatinblad
Churros
155 g mjölk
30 g smör
1,3 g salt
20 g strösocker
125 g vetemjöl
95 g hela ägg
Vaniljglass
166 g vispgrädde
333 g standardmjölk
1 st vaniljstång
5 g glykos
33 g äggula
100 g strösocker
Marinerad mango
1 st mango
2 msk citronjuice
1 dl sockerlag
0,25 tsk finhackad chili
Kryddig chokladsoppa
Tropisk Cremeux
Vaniljglass
Churros
Marinerad mango
Foto: Robin Lindgren