Produktträffar

Pepparkakstoffee med mandel

En mjuk och härlig kola med pepparkakssmak och nötig mandel. 

cirka 1 timme

Martin Morand

Martin Morand är Skånepågen med ett öga för det vackra och en förkärlek för desserter som är söta till både form och smak. 2010 blev han världsmästare i Culinary World Cup och 2015 stod han som segrare i Dessertmästarna. Här delar Martin med sig av proffsiga tips, inspirerande bilder och delilkata desserter.

Visa alla Martins recept

Ingredienser

2,25 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk pepparkakskrydda
150 gr osaltat smör
100 gr grovhackad mandel
1 krm salt

Gör så här

  1. Blanda vispgrädde, socker sirap, salt och smör i en kastrull
  2. Koka upp smeten under omrörning med en trägaffel
  3. Koka till 124°c och dra sedan av koket från spisen
  4. Tillsätt den hakade mandeln och pepparkakskryddan
  5. Fyll upp toffeen i rektangulära silikonformar eller i en avlång sockerkaksform som du klätt med plastfilm
  6. Låt toffén svalna i rumstemperatur över natten
  7. Skär upp i önskad storlek

Fler recept