Pepparkakstoffee med mandel
En mjuk och härlig kola med pepparkakssmak och nötig mandel.
cirka 1 timme
Martin Morand
Martin Morand är Skånepågen med ett öga för det vackra och en förkärlek för desserter som är söta till både form och smak. 2010 blev han världsmästare i Culinary World Cup och 2015 stod han som segrare i Dessertmästarna. Här delar Martin med sig av proffsiga tips, inspirerande bilder och delilkata desserter.
Visa alla Martin receptIngredienser
2,25 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk pepparkakskrydda
150 gr osaltat smör
100 gr grovhackad mandel
1 krm salt
Gör så här
- Blanda vispgrädde, socker sirap, salt och smör i en kastrull
- Koka upp smeten under omrörning med en trägaffel
- Koka till 124°c och dra sedan av koket från spisen
- Tillsätt den hakade mandeln och pepparkakskryddan
- Fyll upp toffeen i rektangulära silikonformar eller i en avlång sockerkaksform som du klätt med plastfilm
- Låt toffén svalna i rumstemperatur över natten
- Skär upp i önskad storlek