Kontakta oss direkt
En pre-dessert med en härlig fräschör som kan förgylla vilken sommarkväll som helst.
8 tim
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptChokladklot
400 gr vit choklad
Myntasocker
200 gr färsk mynta
400 gr strösocker
Mojitofyllning
150 gr Absolu-Cristal
15 gr mynta, blad och kvistar
80 gr ljus rom
70 gr limejuice och zest
Pistagekaka
110 gr florsocker
40 gr pistagepasta
10 gr honung
45 gr vetemjöl
1 gr bakpulver
60 gr brynt smör
100 gr äggvita
Granny smith-sorbet
250 gr Grannysmith-puré
50 gr citronjuice
110 gr vatten
70 gr strösocker
30 gr glykos
½ gelatinblad
Grannysmith-kräm
250 gr Grannysmith-saft
50 gr citronjuice
50 gr vatten
30 gr strösocker
4 gr Agar-agar
Vit choklad-namelaka
100 gr mjölk
1 vaniljstång
6 gr glykos
186 gr vit choklad
3 gr gelatinblad
200 gr grädde
Äppelbrunoise
1 st Grannysmith-äpple
1msk citronsaft
Svarta chokladflarn
200 gr vit choklad
kolpulver eller svart kakaofett
Chokladklot
Myntasocker
Mojitofyllning
Pistagekaka
Grannysmith-sorbet
Grannysmith-kräm
Vit choklad-namelaka
Äppelbrunoise
Svarta chokladflarn