Kontakta oss direkt
Det här receptet på utsökta svartvinbärspraliner passar dig som söker en lite svårare utmaning i köket. Men sin fyllga svartvinsbärssmak, luftiga marchmallow och fräscha citronganache blir den en fest för dina smaklökar!
Lycka till! /Jonas
5 timmar
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptTill temperering
400 gr choklad, gärna av sorten Mokaya Michel Cluizel
Färger
Röd kakaofärg (olika nyanser)
Svart kakaofärg
Vit kakaofärg
Svartvinbärskonfektyr
130 gr svartvinbärspuré
110 gr socker
5 gr glykos
13 gr socker
3,3 gr pektin
5 gr citronsaft
Citronganache
37 gr vispgrädde
37 gr citronpuré
16 gr invertsocker
143 gr Ivoire Michel Cluizel
1 vaniljstång
1 nypa havssalt
Svartvinbärsmarshmallows
135 gr strösocker
42 gr invertsocker
88 gr svartvinbärspuré
11 gr gelatinpulver
22 gr mineralvatten
60 gr invertsocker
Chokladfärg
1 dl kakaofett
1 msk kakaofärg
0,3 dl Ivoire Michel Cluizel
Temperering
Hallon konfektyr
Citronganache
Svartvinbärsmarshmallows
Chokladfärg
Sammansättning