Produktträffar

Pralin Chilli & Bacon

Chilikola med baconströssel. Ganska gott faktiskt!

5 timmar

Jonas Nilsson

Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

Visa alla Jonas recept

Ingredienser

CHILIKOLA

120g Grädde

120g Sirap

120g Socker

26g Smör

3g Havssalt

3st finhackade röda chilifrukter

1msk finhackad anchochili

 

BACONSTRÖSSEL

300g knaperstekt bacon

300g Cornflakes

 

 

Gör så här

CHILIKOLA

Smält smöret och tillsätt resterande ingredienser.

Låt koka till 114°C rör under tiden med en slickepott, häll därefter över i en ny kall kastrull.

Kyl ner till 30°C och fyll pralinerna till toppen.

 

BACONSTRÖSSEL

Stek bacon knaprigt och lägg på papper för att suga upp överblivet fett, låt svalna.

Mixa baconet i robot coupe med cornflakes grovt, ej för länge!

 

GJUTNING

Gjut mörk choklad i polykarbonformar, fyll med chilikolan, locka pralinerna.

Lossa pralinerna från formarna och rulla i mörk choklad och slutligen i

baconströsslet.

Fler recept