Pralin Chilli & Bacon
Chilikola med baconströssel. Ganska gott faktiskt!
5 timmar
Jonas Nilsson
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptIngredienser
CHILIKOLA
120g Grädde
120g Sirap
120g Socker
26g Smör
3g Havssalt
3st finhackade röda chilifrukter
1msk finhackad anchochili
BACONSTRÖSSEL
300g knaperstekt bacon
300g Cornflakes
Gör så här
CHILIKOLA
Smält smöret och tillsätt resterande ingredienser.
Låt koka till 114°C rör under tiden med en slickepott, häll därefter över i en ny kall kastrull.
Kyl ner till 30°C och fyll pralinerna till toppen.
BACONSTRÖSSEL
Stek bacon knaprigt och lägg på papper för att suga upp överblivet fett, låt svalna.
Mixa baconet i robot coupe med cornflakes grovt, ej för länge!
GJUTNING
Gjut mörk choklad i polykarbonformar, fyll med chilikolan, locka pralinerna.
Lossa pralinerna från formarna och rulla i mörk choklad och slutligen i
baconströsslet.