Produktträffar

Pralin Pekannötsnickers

En härlig blandning av brynt smörkola, crumble och en pekannötsganache.

5 timmar

Jonas Nilsson

Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

Visa alla Jonas recept

Ingredienser

BRYNT SMÖRKOLA

100g Smör

100g Ljus sirap

50g Glykos

150g Vispgrädde

100g Strösocker

50g Ljust muscovadosocker

1 Nypa havssalt

 

PEKAN GANACHE

245g Mjölkchoklad

150g Vispgrädde

25g Glykos

75g Pekannötspraliné (se separat recept)

1⁄2 st Vaniljstång

1 nypa Flingsalt

 

CRUMBLE

1dl Pekannötter

1dl Cornflakes

0,5dl Riven kokos

15g Ljus Sirap

40g Smör

Gör så här

BRYNT SMÖRKOLA

Börja med att bryna smöret i en kastrull tills det är brynt.

Häll över smöret i en ny kastrull och tillsätt därefter dem övriga ingredienserna.

Koka kolan till 113°c, låt svalna till 30°C.

Markera i spritspåse.

 

PEKAN GANACHE

Smält mjölkchokladen tillsammans med pekannötspraliné till 45°C.

Koka upp grädde, invertsocker och den urskrapade vaniljstången.

Sila genom finmaskig sil.

Gör en emulsion genom att tillsätta grädden över chokladen i 3 omgångar.

Kör i mixer för att avsluta din emulsion.

Smaka av med havssalt.

Låt svalna till 30°C och markera i spritspåse.

 

CRUMBLE

Smält smör & sirap och blanda i resterande ingredienser.

Rosta lätt i en kastrull, låt svalna.

Mixa grovt i en matberedare.

Fler recept