Pralin Pekannötsnickers
En härlig blandning av brynt smörkola, crumble och en pekannötsganache.
5 timmar
Jonas Nilsson
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptIngredienser
BRYNT SMÖRKOLA
100g Smör
100g Ljus sirap
50g Glykos
150g Vispgrädde
100g Strösocker
50g Ljust muscovadosocker
1 Nypa havssalt
PEKAN GANACHE
245g Mjölkchoklad
150g Vispgrädde
25g Glykos
75g Pekannötspraliné (se separat recept)
1⁄2 st Vaniljstång
1 nypa Flingsalt
CRUMBLE
1dl Pekannötter
1dl Cornflakes
0,5dl Riven kokos
15g Ljus Sirap
40g Smör
Gör så här
BRYNT SMÖRKOLA
Börja med att bryna smöret i en kastrull tills det är brynt.
Häll över smöret i en ny kastrull och tillsätt därefter dem övriga ingredienserna.
Koka kolan till 113°c, låt svalna till 30°C.
Markera i spritspåse.
PEKAN GANACHE
Smält mjölkchokladen tillsammans med pekannötspraliné till 45°C.
Koka upp grädde, invertsocker och den urskrapade vaniljstången.
Sila genom finmaskig sil.
Gör en emulsion genom att tillsätta grädden över chokladen i 3 omgångar.
Kör i mixer för att avsluta din emulsion.
Smaka av med havssalt.
Låt svalna till 30°C och markera i spritspåse.
CRUMBLE
Smält smör & sirap och blanda i resterande ingredienser.
Rosta lätt i en kastrull, låt svalna.
Mixa grovt i en matberedare.