• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Pralin Pekannötsnickers

    En härlig blandning av brynt smörkola, crumble och en pekannötsganache.

    5 timmar

    Jonas Nilsson

    Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

    Visa alla Jonas recept

    Ingredienser

    BRYNT SMÖRKOLA

    100g Smör

    100g Ljus sirap

    50g Glykos

    150g Vispgrädde

    100g Strösocker

    50g Ljust muscovadosocker

    1 Nypa havssalt

     

    PEKAN GANACHE

    245g Mjölkchoklad

    150g Vispgrädde

    25g Glykos

    75g Pekannötspraliné (se separat recept)

    1⁄2 st Vaniljstång

    1 nypa Flingsalt

     

    CRUMBLE

    1dl Pekannötter

    1dl Cornflakes

    0,5dl Riven kokos

    15g Ljus Sirap

    40g Smör

    Gör så här

    BRYNT SMÖRKOLA

    Börja med att bryna smöret i en kastrull tills det är brynt.

    Häll över smöret i en ny kastrull och tillsätt därefter dem övriga ingredienserna.

    Koka kolan till 113°c, låt svalna till 30°C.

    Markera i spritspåse.

     

    PEKAN GANACHE

    Smält mjölkchokladen tillsammans med pekannötspraliné till 45°C.

    Koka upp grädde, invertsocker och den urskrapade vaniljstången.

    Sila genom finmaskig sil.

    Gör en emulsion genom att tillsätta grädden över chokladen i 3 omgångar.

    Kör i mixer för att avsluta din emulsion.

    Smaka av med havssalt.

    Låt svalna till 30°C och markera i spritspåse.

     

    CRUMBLE

    Smält smör & sirap och blanda i resterande ingredienser.

    Rosta lätt i en kastrull, låt svalna.

    Mixa grovt i en matberedare.