Kontakta oss direkt
5 timmar
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptPassionskompott
100 g passionsfruktspuré
100 g mangopuré
50 g strösocker
3 g pektin
30 g naturell glaze
6 g citronsaft
1 vaniljstång
Karamell- och chokladcreameux
85 g strösocker
30 g smält klarifierat smör
175 g vispgrädde
12 g glykos
100 g mörk fin choklad, 70%
Chokladbavaroise
Grundkräm:
250 g mjölk
250 g vispgrädde
1 vaniljstång
75 g socker
100 g äggula
Montering bavaroise:
200 g grundkräm
100 g mörk fin choklad, 70 %
22 g gelatinmassa
270 g vispgrädde
Pannacotta på Z-Karamell
300 g vispgrädde
200 g mjölk
175 g couverturechoklad med karamellkrisp (Z-karamell)
1 vaniljstång
25 g ljust muscovadosocker
40 g ekologiska kakaonibs
30 g gelatinmassa (sosa)
Pecannötsbotten ca 130 st
35 g kallt smör
18 g vetemjöl
65 g ljust muscovadosocker
100 g pecannötter
3 g salt
Chokladspray
Passionskompott
Chokladbavaroise
Pannacotta på Z-Karamell
Pecannötsbotten (ca 130 st)
Chokladspray
Foto: Robin Lindgren