Pralin Tropisk Bounty
En modern tolkning på bounty med tropiska smaker.
5 timmar
Jonas Nilsson
Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.
Visa alla Jonas receptIngredienser
BOUNTY MASSA
100g Sötad kondenserad mjölk
125g Kokosflingor
1tsk Vaniljsocker
PASSION & YUZU KONFEKTYR
95g Passionsfruktspuré
35g Yuzu puré
123g Socker
7g Glykos
4g Pektin NH SOSA
5g Citronsaft
MJÖLKCHOKLAD & KARDEMUMMA GANACHE
150g Vispgrädde
25g Glykos
247g Mjölkchoklad
1msk Kardemumma kärnor
Gör så här
BOUNTY MASSA
Blanda samtliga ingredienser till en smet och kyl ca 1 timme.
Rulla små bollar och lägg en boll i varje pralin.
PASSION & YUZU KONFEKTYR
Blanda socker och pektin.
Koka upp allt utom citronsaft till 103°c.
Tillsätt citronsaft, kyl.
Mixa till en slät smet.
Fyll pralin 1/3.
MJÖLKCHOKLAD & KARDEMUMMA GANACHE
Smält mjölkchokladen till 45°C.
Koka upp Vispgrädde med glykos och krossade kardemumma kärnor, låt dra.
ca 10 minuter under lock.
Sila bort kärnorna och häll över chokladen i 3 omgångar.
Mixa slät i blender och låt svalna till 30°C.
Markera i spritspåse och fyll upp resterande skal.