Produktträffar

Pralin Tropisk Bounty

En modern tolkning på bounty med tropiska smaker.

5 timmar

Jonas Nilsson

Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

Visa alla Jonas recept

Ingredienser

BOUNTY MASSA

100g Sötad kondenserad mjölk

125g Kokosflingor

1tsk Vaniljsocker

 

PASSION & YUZU KONFEKTYR

95g Passionsfruktspuré

35g Yuzu puré

123g Socker

7g Glykos

4g Pektin NH SOSA

5g Citronsaft

 

MJÖLKCHOKLAD & KARDEMUMMA GANACHE

150g Vispgrädde

25g Glykos

247g Mjölkchoklad

1msk Kardemumma kärnor

Gör så här

BOUNTY MASSA

Blanda samtliga ingredienser till en smet och kyl ca 1 timme.

Rulla små bollar och lägg en boll i varje pralin.

 

PASSION & YUZU KONFEKTYR

Blanda socker och pektin.

Koka upp allt utom citronsaft till 103°c.

Tillsätt citronsaft, kyl.

Mixa till en slät smet.

Fyll pralin 1/3.

 

MJÖLKCHOKLAD & KARDEMUMMA GANACHE

Smält mjölkchokladen till 45°C.

Koka upp Vispgrädde med glykos och krossade kardemumma kärnor, låt dra.

ca 10 minuter under lock.

Sila bort kärnorna och häll över chokladen i 3 omgångar.

Mixa slät i blender och låt svalna till 30°C.

Markera i spritspåse och fyll upp resterande skal.

 

Fler recept