Produktträffar

 

Välkommen till Bakers AB 

 

Vi är den svenska familjeägda leverantören av bageri,konditori och restaurangutrustning.
Sedan 1985 har vi i småländska Lessebo utvecklat och tillverkat pålitlig, innovativ och högkvalitativ utrustning som skapar de bästa förutsättningar för våra kunder och som driver branschen framåt.
 

Ca 65% av vår omsättning består av egenproducerade produkter som formar, plåtar, vagnar och annan utrustning som ni efterfrågar. Vi kompletterar sedan vårt sortiment m bla. utensilier, kläder och städutrustning från ledande svenska och europeiska leverantörer för att kunna leverera helheten och hela ert behov.

Vad vi står för - våra kärnvärden

Bakers kunder är professionella bagare, konditorer och kockar. Kreatörer men också entreprenörer. Vi vill ge er verktygen ni behöver för att nå era mål när det gäller såväl skapande som lönsamhet. Kvalitet, hållbarhet och ständig förbättring är tre av våra ledstjärnor, men vårt viktigaste fokus är att var en okomplicerad och kunnig partner i er vardag.

För oss innebär det att:

* Ni är alltid välkomna att ring eller maila oss -   vi bistår med kunskap och expertis från vår kunniga personal med många år i branschen.

* Ni behöver inte vänta – med ett sortiment på närmare 4000 artiklar i lager så har vi korta leveranstider på de mesta produkter.

* Vi kan skräddarsy utrustning och kundanpassa efter just ert behov. Tack vare vår egen konstruktionsavdelning och tillverkning så kan vi tillverka bord, vagnar och mycket annat – precis efter era önskemål. 

Vår webb är alltid öppen för er – här finns alla priser & detaljerad information om produkterna. Ni hittar även kontaktuppgifter och kan anmäla er till vårt nyhetsbrev där ni får information om nyheter och erbjudanden.

 

              Vi är stolta över att vi från 2023 är ett ISO-certifierat företag som

              efterlever de krav på produkter som kunden kräver. Tack vare

              våra kunder och deras krav har vi kunnat växa och utvecklast 

              tillsammans och nu blivt ett certifireat företag!

              Detta är också ett bevis på att vi tar våra kunder på stort allvar. 

 

 

Vi finns även på

Instagram, Faceboock & Linked In

 Vi är Bakers - Tillsamman skapar vi en godare värld!

 

 

En bild som visar person, inomhus, svart och vit, monokrom

Automatiskt genererad beskrivningMekanisk verkstad - En kombintion av automatisering och hantverk 

I vår moderna verkstad klipper vi plåt, svetsar, nibblar och blästrar. Vår produktion är en balanserad kombination av automatiserad tillverkning och rent hantverk, vilket gör det möjligt för oss att leverera högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.

För att säkerställa en hög kvalitet och en bra arbetsmiljö för våra medarbetare, arbetar vi kontinuerligt med att förbättra våra metoder, uppgradera maskinparken och implementera innovativa lösningar. Vårt mål är att ha en hållbar tillverkning som gynnar både våra kunder, våra medarbetare och vår gemensamma framtid.

I vår verkstad strävar vi efter att automatisera monotona och slitsamma arbetsmoment, vilket frigör tid och energi för våra medarbetare att fokusera på de delar av produktionen som kräver yrkesskicklighet och precision för att uppnå bästa möjliga resultat. Denna strategi inte bara förbättrar effektiviteten, utan bidrar även till en bättre och säkrare arbetsmiljö.

Vår mekaniska verkstad  utrustad med den senaste tekniken, vilket gör det möjligt för oss att anpassa vår produktion efter varje kunds unika behov. Genom att erbjuda skräddarsydda lösningar kan vi möta specifika krav och leverera produkter som matchar våra kunders förväntningar. 

 

En bild som visar grind, utomhus, lekplats, grön

Automatiskt genererad beskrivningBakers Coating – Ledande inom Ytbeläggning för En Hållbar Framtid

Bakers Coating, vårt specialiserade dotterbolag, är experter på ytbeläggning av plåtar, formar, stekpannor och diverse utrustning som degtrattar, rundrivare och deggrytor. Vi erbjuder en rad beläggningar, inklusive silikon och andra nonstick-material, vilket gör våra produkter idealiska för en mängd olika användningsområden.

En betydande del av vår verksamhet är ombeläggning, där vi rengör och förnyar ytor genom att avlägsna smuts och gamla beläggningsrester, vilket förlänger livslängden på produkterna och främjar en hållbar framtid. Men vårt arbete sträcker sig långt utanför livsmedelssektorn – vi applicerar ytbeläggningar för korrosionsskydd, minskad friktion och smutsavvisning inom olika industrier, inklusive tillverknings-, fordons- och läkemedelsindustrin.

Vår anläggning i Lessebo är utrustad med den senaste tekniken och har en hög automatiseringsgrad, vilket gör att vi kan möta kundernas specifika behov och serieproducera enligt önskemål. Med två robotar på linan kan vi belägga mindre produkter som bakplåtar och fordonsdetaljer effektivt och med hög kvalitet. För större objekt upp till 6 meter långa använder vi vår största ugn, medan våra kunniga hantverkare säkerställer det perfekta resultatet genom noggrant handarbete.

Vi erbjuder ett brett utbud av ytbeläggningstjänster med material som silikon, Xylan®, Teflon® och Sol-gel, till kunder inom VVS, livsmedel, plast, fordon och verkstadsindustrin, främst inom den svenska och nordiska marknaden. Vår kapacitet att hantera specialbeläggningar i mindre serier för stora objekt och anpassa produktionen efter specifika behov gör oss unika.

Bakers Coating är engagerade i miljöarbete och strävar efter att minimera vår miljöpåverkan genom användning av miljövänliga metoder och tekniker. Vi följer strikt alla miljölagar och arbetar aktivt för att minska och förebygga föroreningar. Vår starka miljökultur integreras i hela vår affärsverksamhet, där vi ständigt söker förbättringar och uppmuntrar våra medarbetare att bidra till en hållbar utveckling.

Kvalitet är centralt i allt vi gör. Vi sätter höga mål och arbetar kontinuerligt med förbättringar för att överträffa kundernas förväntningar. Genom väl dokumenterade processer, hög teknisk kompetens och engagerade medarbetare strävar vi efter att leverera produkter som uppfyller de högsta kvalitetsstandarderna. Vi analyserar och åtgärdar systematiskt eventuella avvikelser för att säkerställa att vi alltid levererar rätt kvalitet enligt avtal och kundkrav.

Bakers Coating är stolta över våra investeringar i teknik och kompetens för att säkerställa högsta kvalitet på våra beläggningar och möta marknadens efterfrågan.

Bakersgruppen består av fler olika bolag där Ytbeläggningen ligger i ett eget bolag och med ett eget varumärke, Bakers Coating -  Läs mer på Bakers Coatings hemsida

Bakersgruppen består av följande företag: