• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Maskrossorbet

    För Pacojet; 30 minuter + frys över natten + 2 minuter i Pacojet. För glassmaskin; 30 min tillagning + 20 minuter i glassmaskin

    Jonas Nilsson

    Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

    Visa alla Jonas recept

    Ingredienser

    Sorbet
    80 gr maskrosor, bara blommorna, inget grönt
    250 gr citronsaft
    110 gr strösocker
    27 gr glykos
    2,5 gr gelatinblad
    235 gr vatten

     

    Gör så här

    1. Plocka maskrosorna och ta bort allt grönt, välj gärna små maskroser

    2. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten

    3. Koka upp socker med glykos och vatten

    4. Tillsätt gelatinblad i sockerlagen

    5. Häll citronsaften över maskrosorna och tillsätt sockerlagen, vispa ut

    6. Låt dra i ett dygn, sila och kör i glassmaskin