• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Syrénsorbet

    För Pacojet; 30 minuter + frys över natten + 2 minuter i Pacojet. För glassmaskin; 30 min tillagning + 20 minuter i glassmaskin

    Jonas Nilsson

    Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

    Visa alla Jonas recept

    Ingredienser

    Sorbet
    160 gr rabarber
    75 gr syrén, bara blomman
    500 gr citronsaft
    3 citroner, skalet
    220 gr socker
    55 gr glykos
    470 gr vatten
    5 gr gelatinblad

    Gör så här

    1. Plocka syrenerna och spara blommorna, blanda med fint skivad rabarber och citronskal

    2. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten

    3. Koka upp socker, vatten och glykos

    4. Tillsätt gelatinbladen i sockerlagen, rör ut och häll över blommorna

    5. Tillsätt citronsaften och låt dra i kyl i tre dagar

    6. Sila och frys, kör sedan i pacojet