• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Pepparkakstoffee med mandel

    En mjuk och härlig kola med pepparkakssmak och nötig mandel. 

    cirka 1 timme

    Martin Morand

    Martin Morand är Skånepågen med ett öga för det vackra och en förkärlek för desserter som är söta till både form och smak. 2010 blev han världsmästare i Culinary World Cup och 2015 stod han som segrare i Dessertmästarna. Här delar Martin med sig av proffsiga tips, inspirerande bilder och delilkata desserter.

    Visa alla Martins recept

    Ingredienser

    2,25 dl vispgrädde
    1 dl strösocker
    1 dl ljus sirap
    1 msk pepparkakskrydda
    150 gr osaltat smör
    100 gr grovhackad mandel
    1 krm salt

    Gör så här

    1. Blanda vispgrädde, socker sirap, salt och smör i en kastrull
    2. Koka upp smeten under omrörning med en trägaffel
    3. Koka till 124°c och dra sedan av koket från spisen
    4. Tillsätt den hakade mandeln och pepparkakskryddan
    5. Fyll upp toffeen i rektangulära silikonformar eller i en avlång sockerkaksform som du klätt med plastfilm
    6. Låt toffén svalna i rumstemperatur över natten
    7. Skär upp i önskad storlek