• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Havtorn- och saffrans pate de fruit, konfektyrmarmelad

    En söt godbit med fruktig smak av havtorn, perfekt till julens gottebord!

    cirka 45 minuter

    Martin Morand

    Martin Morand är Skånepågen med ett öga för det vackra och en förkärlek för desserter som är söta till både form och smak. 2010 blev han världsmästare i Culinary World Cup och 2015 stod han som segrare i Dessertmästarna. Här delar Martin med sig av proffsiga tips, inspirerande bilder och delilkata desserter.

    Visa alla Martins recept

    Ingredienser

    400 gr havtornspuré
    0,25 gr saffran
    330 gr socker
    30 gr glykos

    40 gr socker
    10 gr pektin

    Gör så här

    1. Koka upp havtornspurén, socker och glykos
    2. Blanda socker och pektin och tillsätt i koket
    3. Koka på låg värme tills smeten nått 107°c
    4. Häll upp i små halvsfärformar i silikon och låt svalna i rumstemperatur
    5. När pâte de fruiten blivit hård, tryck ut dem ur formen och vänd runt i strösocker