• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Petitfour Churros

    Alla älskar churros, men här tar vi det till en ny nivå – the dream of churros!

    7 tim

    Jonas Nilsson

    Från drömmen om att bli godistillverkare, genom guldbord i VM 2014, silverplats i Dessertmästarna 2015 och silver i Matlagnings-OS 2016, till köksmästare på restaurang 19hundra – möt Jonas Nilsson, den sötsaksälskande kreatören med förkärlek för choklad. Här delar han med sig av sina bästa tips, utsökta recept och massor av inspiration.

    Visa alla Jonas recept

    Ingredienser

    Churroskorg
    155 gr mjölk
    30 gr smör
    1,3 gr salt
    20 gr strösocker
    125 gr vetemjöl
    95 gr hela ägg

    Kryddbakat äpple
    3 Ingrid Marie-äpplen
    strösocker
    malen kanel
    malen kardemumma
    malen ingefära

    Kanderad pekannöt
    100 gr pekannötter, grovhackade
    2 dl strösocker
    2 dl vatten
    3 msk glykos

    Pekannötkola
    120 gr grädde
    120 gr sirap
    120 gr socker
    26 gr smör
    3 gr havssalt
    ½ vaniljstång

    Vanilj Pannacotta
    5 dl vispgrädde
    4 msk strösocker
    1 vaniljstång
    2 gelatinblad

    Glace
    75 gr vatten
    150 gr strösocker
    150 gr glykos
    175 gr Ivoire Michel Cluizel
    15 gr gelatin
    100 gr kondenserad mjölk
    grön pulverfärg
    gul pulverfärg

    Äpplestjälk
    100 gr tempererad mörk choklad

    Gör så här

    Churroskorg

    1. Koka upp mjölk, smör, salt och socker och tillsätt det siktade mjölet – rör runt
    2. Ta bort från värmen och tillsätt ägg stegvis
    3. Spritsa smeten runt runda metallformar och frys
    4. Tag bort från formarna och fritera churroskorgarna i 180°c

    Kryddbakat äpple

    1. Skala äpplena och skiva i centimetertjocka skivor
    2. Stansa ut runda bitar stora som enkrona
    3. Blanda socker med lite utav kryddorna och slunga äppelbitarna däri
    4. Placera på plåt och lägg lite smör på varje bit
    5. Baka i ugn på 175°c tills äpplet mjuknat, cirka två minuter

    Kanderad pekannöt

    1. Koka upp socker, glykos och vatten
    2. Tillsätt nötterna och låt koka på svag värme i fem minuter, sila
    3. Placera nötterna på en silikonmatta och rosta i ugn på 155°c tills de fått en gyllene färg

    Pekannötkola

    1. Skrapa ut fröna ur vaniljstången
    2. Blanda samtliga ingredienser och låt koka till 116°c
    3. Låt svalna och tillsätt de kanderade pekannötterna

    Vaniljpannacotta

    1. Koka upp grädde och socker med vanilj
    2. Tillsätt gelatinblad
    3. Sila och gjut i silkonsfärformar, frys
    4. Sätt ihop två halvor till en boll och glacera

    Glace

    1. Blanda socker, vatten och glykos och låt koka upp
    2. Ta bort från värmen och tillsätt gelatinblad
    3. Häll över den smälta vita chokladen och gör en emulsion
    4. Färga glacen med grön och gul färg för att skapa en grannysmith-färg
    5. Kyl minst tre timmar, om möjligt kyl under natten
    6. Värm till 40°c och glasera

    Äpplestjälk

    1. Temperera choklad och gör egen spritspåse av bakplåtspapper
    2. Spritsa stjälkar över ett tjockt fryst metallrör för att skapa naturtrogna stjälkar