• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Jonas Chokladskola

    Skulptur

    Till chokladskulpturer används olika tekniker. Oftast används någon form av gjuten pjäs av tempererad choklad som grundstomme. Grundstommen kan även vara gjord på karvad choklad, alltså tempererad choklad i stort block som man sedan skär ut till önskad form. Därefter dekoreras denna med exempelvis blommor av tempererad choklad. Utöver detta kan man använda sig av modelleringschoklad, se recept nedan.

    Modellchoklad

    Att skapa med modellchoklad är riktigt kul och bara fantasin sätter gränserna. Här finns recept för mörk och vit modellchoklad.


    Mörk modellchoklad – 500 gr mörk choklad och 400 gr glykos

    Vit modellchoklad –  650 gr vit choklad och 400 gr glykos. Ev färgsättning i pulverform

    Smält chokladen till 50°c, värm glykosen till 45°c, gör en emulsion, plasta och kyl.

    Snabbmixad modellchoklad

    Mixa chokladen i en kraftig mixer tills den formats till en deg. Börja arbeta med chokladen direkt efter att den mixats. Vill du ha en smidigare deg kan du tillsätta lite glykos.