• Baktillbehör
 • Nyheter
 • Bakplåt och formar
 • Dukning och servering
 • Kläder
 • Maskiner och apparater
 • Outlet
 • Kontakta oss direkt

   

  Meddelande

  Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

  Finalist i Årets Konditor – igen!

   

  I år är det fjärde gången som Anicka Larsson deltar i Årets Konditor. Tidigare har hon tagit ett silver och ett brons. I år hoppas hon på fjärde gången gillt!  
   

  Anicka Larsson tävlar för fjärde gången i Årets Konditor

   

  – Det är otroligt roligt att få delta i finalen ytterligare ett år. Men det var ganska otippat! Under semifinalen tänkte jag att går jag inte vidare så får jag ändå vara nöjd med tanke på det otroliga motstånd jag hade. När man sitter ihop med alla andra som sökt så börjar tankarna gå. Även om min tårta var snygg på ytan kanske den smakar fruktansvärt. När de väl ropade upp mitt namn tänkte jag att nu måste de skämta, berättar Anicka Larsson.

  Klurigt och kreativt tema
  Årets tävling har temat show-off där deltagarnas kreativitet sätts på prov. Inom loppet av tio timmar, under två dagar ska de skapa en våningstårta med minst tre våningar, en tartalette, två olika praliner samt ett hemligt klassiskt bakverk i ett modernt utförande.
  – Det är ett ganska klurigt tema som kan tolkas på flera olika sätt. Det är flera moment som man ska fundera över för att helheten ska bli så bra som möjligt. Det är kort om tid att förbereda sig – just nu hade jag varit tacksam om dygnet hade några fler timmar.

  Att det är en fördel att ha varit med tre gånger tidigare i Årets Konditor ser däremot inte Anicka.
  – I år är det inte samma lokal som det brukar, annars hade jag haft en liten fördel. Nu vet jag inte lokalens förutsättningar som hur varmt det är där och eventuella sladdar som man lätt kan snubbla över. Det kan räcka med ett sådant litet misstag så är det kört. För att hantera en sådan pressad situation försöker jag fokusera på det jag gör och tänka att det är som en dag på jobbet. Annars kan man lätt bli nervös – för man vet ju hur många blickar man har på sig. Men å andra sidan kan mina kunder på jobbet titta på när jag jobbar. Den tanken brukar lugna mig, berättar Anicka. 
  I år hoppas Anicka att det blir fjärde gången gillt och att hon kammar hem guldet! 

   

  Bakers önskar Anicka ett stort lycka till!

   

  Anickas bästa redskap i köket

  OM ANICKA LARSSON

  KONDITORI: Handgjort Stockholm.

  AKTUELL: Tävlar för fjärde gången i Årets konditor den 8-9 oktober. Har tidigare ett silver och ett brons i Årets konditor samt ett guld i SM Unga Bagare. 

  MEST STOLT ÖVER: Jag känner en otrolig stolthet över mitt företag och att jag gör det jag gör. Jag har skapat ett flertal verk som varit helt uppåt väggarna, men det är det jag levererar som jag är stolt över. 

  FAVORITPRALIN: Jag gillar fräscha praliner med mycket syra. Favoritsmakerna är hallon/balsamico, citron, lime och lakrits i alla former.

   

  Bordsskrapa, rostfri/plast, mjuk

  11234

  71.25kr

  inkl. moms

  Palettkniv, trä, bl. 250 mm

  11280

  850.00kr

  inkl. moms

  Vinkelpalett,rostfri blad 240x40 mm

  11286

  108.75kr

  inkl. moms