• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Kaffe- och stracciatella-glass

    Bjud dina nära och kära på en magisk Kaffe- och stracciatella-glass: en krämig glass med små bitar av choklad i.

    ca 4-5 h

    Brinken Bakar

    Emma Brink Rask ligger bakom namnet Brinken Bakar. Brinkens bakverk och desserter är oftast inspirerade av bakproffsen. Med hennes tips och instruktioner kan vem som helst baka dem hemma i sitt kök. Utöver hennes bakblogg driver hon även en Bakpodd tillsammans med Camilla Hamid och har dessutom vunnit "Bästa Bakblogg" under 2019!

    Visa alla Brinkens recept

    Ingredienser


    - 1 gelatinblad

    - 200 g mjölk (2 dl)

    - 200 g grädde (2 dl)

    - 2 msk espressopulver (snabbkaffe)

    - 20 g glykossirap (1 msk)

    - 80 g äggula (4 st)

    - 60 g strösocker (2/3 dl)

    - 40 ml espressokaffe (flytande) (kan uteslutas, taq lite mer espressopulver då)

    - 100 g mörk choklad

    Gör så här

     


    1. Lägg gelatinet i kallt vatten.
     

    2. Häll mjölk, grädde, espressopulver och glykos i en kastrull och koka upp.
     

    3. Vispa äggulor och strösocker vitt och luftigt, du kan göra det för hand med en ballongvisp, vispa tills sockerkristallerna har smält.
     

    4. Häll lite i taget av den varma vätskan i ägg och socker medan du vispar. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm försiktigt upp till ca 83-85 grader, tills krämen tjocknar något. Tillsätt gelatinet och smält genom att röra om.
     

    5. Tillsätt espresson och rör om. Sätt plastfolie tätt intill glassmeten och ställ in i kylen över natten.
     

    6. Smält chokladen försiktigt och ställ åt sidan.
     

    7. Kör sedan glassen i din glassmaskin enligt instruktioner. När den börjar bli klar, häll försiktigt den smälta chokladen i en tunn stråle i glassen medan den snurrar i maskinen. Häll sedan upp den på en burk och låt den stå i frysen i 3-4 timmar innan du serverar.

    Fler recept