• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Chokladmuffins med oboyfrosting

    Saftiga chokladmuffins toppade med krämig vispgrädde med oboy, som en busenkel och megasnabb chokladmousse. 

    Brinken Bakar

    Emma Brink Rask ligger bakom namnet Brinken Bakar. Brinkens bakverk och desserter är oftast inspirerade av bakproffsen. Med hennes tips och instruktioner kan vem som helst baka dem hemma i sitt kök. Utöver hennes bakblogg driver hon även en Bakpodd tillsammans med Camilla Hamid och har dessutom vunnit "Bästa Bakblogg" under 2019!

    Visa alla Brinkens recept

    Ingredienser


    Chokladmuffins

    120 gram vetemjöl (2 dl)

    50 gram kakao (1,25 dl)

    180 gram strösocker (2 dl)

    0,5 tsk bakpulver

    0,5 tsk bikarbonat

    0,5 tsk salt

    1 tsk vaniljsocker

    1 ägg

    0,75 dl vegetabilisk olja av(60 g)

    0,5 dl mjölk

    1 dl varmt kaffe


    Oboyfrosting

    3 dl vispgrädde

    3 msk oboypulver

    Gör så här


    Chokladmuffins

    1.Sätt ugnen på 170 grader varmluft (190 vanlig ugn) och sätt 12 formar i en muffinsplåt.

    2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.

    3. Rör samman ägg och olja och rör ner i de torra ingredienserna.

    4. Tillsätt mjölken och kaffet lite i taget och rör om till en jämn smet.

    5. Fördela smeten i formarna, fyll dem bara till hälften, och grädda i ca 15-18 minuter. Låt svalna helt.


    Oboyfrosting

    1. Häll grädden och oboyen i en bunke och vispa tills du har en spritsbar frosting. Spritsa som rosor på muffinsen. 

    Strö gärna frystorkade hallon ovanpå.

    Fler recept