• Baktillbehör
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Key Lime Pie Moussetårta

    En moussetårta med en både krämig och fluffig fyllning. Idag får vi ta del av Brinkens smarriga recept på en lyxig dessert som passar perfekt för lyxigare middagar!

    Brinken Bakar

    Emma Brink Rask ligger bakom namnet Brinken Bakar. Brinkens bakverk och desserter är oftast inspirerade av bakproffsen. Med hennes tips och instruktioner kan vem som helst baka dem hemma i sitt kök. Utöver hennes bakblogg driver hon även en Bakpodd tillsammans med Camilla Hamid och har dessutom vunnit "Bästa Bakblogg" under 2019!

    Visa alla Brinkens recept

    Ingredienser


    Botten
    - 50 g smör
    - 50 g digestive
    - 50 g hobnobs


    Key Lime Mousse
    - 2 gelatinblad
    - 200 g sötad kondenserad mjölk (en halv burk)
    - Skalet från 1 lime
    - 100 g limesaft (ca 3 st lime)
    - 2 dl vispgrädde
    - 2 msk florsocker


    Italiensk maräng
    - 65 g äggvita (ca 2 st)
    - 25 g vatten (0,25 dl)
    - 105 g strösocker (1,25 dl)
     

     

    Gör så här


    Botten

    1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn.)

    2. Smält smöret och mixa kexen (man kan använda bara en slags kex om man vill, men det blev gott att blanda). Blanda samman allt och tryck ut i botten på en rund form (18 cm i diameter). Antingen med löstagbar botten eller en silikonform. Baka i 12 minuter och låt sedan botten svalna.


    Key Lime Mousse

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter.

    2. Rör samman den kondenserade mjölken, hälften av limejuicen och zesten från limen.

    3. Värm upp den andra hälften av limejuicen och smält gelatinet där i. Låt svalna något och blanda sedan ner med den kondenserade mjölken.

    4. Vispa grädden lätt och fluffigt med florsockret och vänd sedan ner det med den kondenserade mjölken. Häll i formen över botten. Låt stå i kylen i 4-5 timmar eller i frysen om du bakar i silikonform.


    Italiensk maräng

    1. Häll äggvitan i en bunke till en köksmaskin.

    2. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. När temperaturen når ca 115 grader, börja vispa äggvitan till ett hårt vitt skum.

    3. När sockerlagen når 121 grader, häll den ner i äggvitan med en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet. Fortsätt vispa tills marängen är kall.

    4. Stryk ut marängen på moussetårtan och bränn av med en gasolbrännare.

    5. Servera tårtan kall och helst samma dag som du lagt på marängen.


    För fler recept, besök Brinken Bakar!

    Fler recept