• Baktillbehör
  • Nyheter
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Två enkla recept för hemmabagaren!

     

    Det behöver inte alltid vara ett större projekt att baka hemma, ibland räcker det med att göra något snabbt och enkelt där resultatet blir riktigt gott och mumsigt. Idag delar vi med oss av två superenkla recept som vilken hemmabagare som helst kan mixa ihop. Häng med! 

     

    Chokladfudge


     

    Ett superenkelt godis att göra är chokladfudge. Det här receptet är en bra bas att använda sig av, sen kan du hälla i det man vill ha som exempelvis rostade nötter, torkade bär eller kryddor av olika slag. Här har jag gjort som S´mores. Med krispiga digestivekex och mjuka marshmallows.

     

    Du behöver:

    • 400g choklad, mörk eller ljus
    • 1 burk sötat kondenserad mjölk
    • Ca 7 digestivekex
    • Ca 100g minimarshmallows (alterntativt nötter, chokladchips, torkade bär mm)
    • Flingsalt, om du vill

     

    Gör så här

    1. Förbered en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper i botten och upp över kanterna.
    2. Krossa digestivekexen grovt.
    3. Sprid ut några marshmallows på en plåt med bakplåtspapper och grilla dem ett par minuter i ugnen på ganska hög värme tills de fått fin färg, då blir de lite krispigare utanpå.
    4. Hacka chokladen grovt och lägg i en kastrull tillsammans med kondenserad mjölk, värm tills chokladen smält helt. 
    5. Häll i de krossade digestivekex och marshmallows i karstrullen. Spara lite att garnera med. Vänd snabbt ihop och häll ut i formen.
    6. Strö över resterande kex och marshmallows och eventuellt lite flingsalt.
    7. Låt din chokladfudge stelna i rumstemperatur och skär sedan upp i mindre rutor.

     

    Snabbchurros


     

    Istället för att slänga de sista bitarna av brödet kan du använda dem till att göra dina egna Churros som du kan mumsa på i soffan. Dessutom är det superenkelt att göra och tar inte alls lång tid!

     

    Du behöver:

    • 3 skivor Jättefranska eller Rosta – blir 12 munsbitar
    • 25 g smält smör
    • 1/2 dl socker
    • 2 tsk kanel

     

    Gör så här:

    • Sätt ugnen på 225 grader
    • Ta fram brödskivorna och kavla ut dem lite grann.
    • Skär varje skiva till fyra trekanter, diagonalt två gånger.
    • Lägg skivorna på en ugnsfom med bakplåtspapper och pensla med brödskivorna med smält smör.
    • Låt skivorna rostas i ugnen i cirka fem minuter.
    • Blanda ihop socker och kanel.
    • Ta ut brödskivorna ur ugnen och doppa direkt i blandningen av socker och kanel.
    • För mer mumsigheter, doppa dina snabbchurros i valfri chokladkräm!

     


     

    Produkter som kan vara bra att ha hemma till dessa recept:

    Kvinar:

    Wienerkniv, plast, bl. 220 mm

    Kockkniv, Plast, bl 195 mm

     

     

    Skärbrädor:

    Skärbräda 520x380x12,5 mm Vit

    Skärbräda 520x380x12,5 mm Gul

     

    Strykpensel:


    Strykpensel, blå borst, 40 mm


     

    Kastrull:


    Kastrull 2,2 L inkl lock rf